Haber

2023 KPSS tarihleri ​​açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvurularının bugünden itibaren alınacağını bildirdi.

Ersoy, 2023 Sınav ve Sonuç Duyuru Takvimi hakkında yazılı açıklama yaptı. YKS oturumlarının 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacağını kaydeden Ersoy, başvuruları 8-23 Mart tarihlerinde alacaklarını bildirdi.

KPSS tarihleri

Sınav sonuçlarının 20 Temmuz’da açıklanacağını belirten Ersoy, şunları söyledi: “Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 23 Temmuz’da, Alan Bilgisi 1. gün oturumları 29 Temmuz’da, 2. gün oturumları 30 Temmuz’da yapılacaktır. Sınav (ÖABT) ) 6 Ağustos’ta yapılacak. KPSS sonuçları 25 Ağustos’ta açıklanacak.paylaşılan bilgiler

11 ilde ücret alınmayacak

Ersoy YKS sınavına ait, “Deprem nedeniyle afet bölgesi ilan edilen 11 il ve bir ilçede ikamet eden ve deprem sonrası diğer il ve ilçelere göç eden tüm adaylardan sınav ve başvuru ücreti alınmayacaktır.”açıklama yaptı

Bu yıl 50’ye yakın sınava gireceklerini kaydeden Ersoy, şunları kaydetti:

“Adaylarımızın mağduriyet yaşamaması için çalışıyoruz”

2022 yılında 12 milyonun üzerinde adaya sınav ve yerleştirme hizmeti verdik. Tüm paydaşlarımızla birlikte bu yıl da uluslararası standartlarda bir sınav merkezi olarak çalışmaya devam edeceğiz. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da belirli sınavların yapılamayacağını, bu bölgede sınava girecek adayların istedikleri sınav merkezini seçebileceklerini daha önce duyurmuştuk. Beyin sarsıntısı bölgesindeki adaylarımızın bundan sonraki sınavlarda mağduriyet yaşamaması için çalışıyoruz. Girdiğimiz sınavlarla ilgili bilgilendirmeler sistematik olarak web sitemiz ve sosyal medya kanallarımızda yapılmaktadır. Sınavlara katılacak tüm adaylara başarılar dilerim.

Sınav Programı açıklandı

ÖSYM tarafından bu yıl yapılacak sınavların sınav, başvuru ve sonuç duyuru tarihlerini içeren 2023 Yılı Sınav Takvimine “osym.gov.tr” adresinden ulaşılabilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu