Haber

İzmir İtfaiyesi Hatay’da gece gündüz çalışıyor

Sarsıntı bölgesindeki şehirlerin itfaiye ekipleri de ağır yaralandı. Bölgede ilk günden bu yana faaliyet gösteren İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Hatay’da sahadaki birçok çalışmayı takviye ediyor. İzmirli itfaiye ekipleri de yangınlara müdahale ederek olası tehlikelerin önüne geçmeye çalışıyor.

Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Osmaniye’de afet uyum merkezleri kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, depremzedelere destek için çalışmalarını sürdürüyor. Depremin ardından Hatay’da çalışma başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri de ihbarları değerlendirerek en kısa sürede harekete geçiyor. Yangınlara karşı tedbirli olan ekipler, çadırkentte olası tehlikelere karşı Büyükşehir’in diğer birimleriyle ortak çalışıyor.

“Barınaklar oluşturduk”
İtfaiye amirlerinden Yetenekli Yıldız, “İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi bölgeye ilk gelen ekiplerden biriydi. Arama kurtarma çalışmalarının ardından AFAD enkaz kaldırma işlemine başladı. Aynı zamanda kendi bölgemize çekilip barınma ihtiyaçları için vatandaşların yanında olmaya başladık ve çadır heyetinin çalışmalarına katıldık. Çadır kentte pülverizatör ve AKS araçlarımızla olası bir tehlikeye karşı eskort hizmetine başladık. Çadır kentlerde yaşayamayan, tarım ve hayvancılıkla uğraşan bazı vatandaşlarımız bize başvurarak mülklerinin yanında yaşamak istediklerini bildirdiler. Özelliklerinde çadırlı barınaklar oluşturduk. Vatandaşların acısına çare olmaya çalışıyoruz. Ayrıca bölgede çıkan yangınlara da müdahale ettik. Bölgenin en büyük narenciye soğuk hava deposunda çıkan yangını kısa sürede söndürdük.”

“Hatay İtfaiyesi büyük hasar aldı”
Konteyner kent çalışmalarına da değinen Yıldız, “Refakat amaçlı konuşlandırıldık. Çadır yaşam alanlarını konteyner kente taşıyacağız. Hayatın bu alanlarında, olası bir yangın veya kurtarma gerektiren olaylarda vatandaşa eşlik ediyor olacağız. Hatay İtfaiyesi depremde ağır hasar gördü. Bu açığı kapatmak için diğer illerden üzerimize düşen görevleri yerine getirmek için geldik. Sabah uyandığımızda rutin kontrollerimizi ve hazırlıklarımızı yapıyoruz. Adaptasyon merkezinin bize bildirdiği olay, kurtarma veya çadır tarzı gerekliliklerde verilen adreslere gidip gerekli işlemleri yapıyoruz. 50 işçi ile çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu